SVM 1 -BANT 1

Voorbereidingen jeugdteams seizoen 2018/2019.

27 maart 2018 07:54 Voorbereidingen jeugdteams seizoen 2018/2019.

Achter de schermen wordt alweer druk gewerkt aan de voorbereidingen voor het nieuwe voetbalseizoen. Hierbij valt te denken aan de indeling van de jeugdteams, daarnaast zijn wij ook altijd op zoek naar enthousiaste leiders en trainers en andere vrijwilligers.
Onze doelstelling bij de jeugd is om een goede balans tussen voetbalplezier en presteren te vinden. De insteek is dat iedereen op zijn of haar eigen niveau met plezier kan voetballen.

De KNVB heeft het jeugdvoetbal opgedeeld in leeftijdsgroepen en met ingang van dit seizoen komen erbij de pupillen nieuwe wedstrijdvormen bij voor JO10 en JO12.

Als eerste wordt dus gekeken naar de leeftijdscategorie waarin een speler of speelster hoort. De eerste teams bestaan ook uit ambitieuze en gedreven spelers die verder in de ontwikkeling van hun leeftijdscategorie zijn en de kwaliteiten hebben om uiteindelijk in het eerste elftal te kunnen spelen. Vervolgens worden de overige teams samengesteld op basis van geboortedatum en of de spelers qua ontwikkelingspunten in het beoogde team passen. Daarmee wordt een nuancering aangebracht waardoor de samenstelling van het team in evenwicht is. Iedereen kan zo evenveel speeltijd krijgen.

Natuurlijk moet het in de praktijk in te vullen zijn. Met andere woorden; er moeten voldoende spelers zijn om meerdere teams samen te kunnen stellen.

De samenstelling van de teams wordt in eerste aanzet door de technische commissie gedaan. De technische commissie overlegd met de trainers. De spelers die naar een oudere leeftijdsgroep gaan hebben al vanaf januari mee getraind om te kunnen wennen aan de verschillen. Half mei wordt de indeling met de coördinatoren besproken die ook naar mentale- en sociale aspecten van de indeling kijken.

Iedereen die zin heeft om te voetballen en eens wil kijken en sfeer proeven bij SVM is welkom. Natuurlijk wordt er “hard gewerkt” op het veld en het is ook heel gezellig op ons sportpark. Kom gerust mee met vriendjes of vriendinnetjes en meldt je aan bij een van de jeugd-coördinatoren of via de website.

Ouders of grootouders met een “groen/wit-hart” die als vrijwilliger iets voor SVM willen betekenen; wees welkom! Meldt je aan bij één van onze jeugdcoördinatoren. Ook dit jaar hebben veel vrijwilligers zich weer super ingezet voor voetbalplezier van onze jeugd.
Er zijn zoveel mogelijkheden, het hoeft niet veel tijd te kosten, maar is zó waardevol.

Bij vragen of opmerkingen kan er altijd contact opgenomen worden met de jeugd-coördinatoren.

Met sportieve groet,

De technische commissie