Handboek Arbitrage
Voor u ligt het nieuwe ‘Handboek Arbitrage’ inclusief het ‘Stappenplan Arbitrage’.
Een handleiding die verenigingen wil helpen om hun beleid ten aanzien van verenigings- scheidsrechters helder te krijgen. Dit handboek is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen ARAG en de KNVB. Een samenwerking die is gebaseerd op een aantal duidelijke raakvlakken.
Want zoals arbitrage staat voor ‘fair play’ op het voetbalveld, staat ARAG voor juridisch ‘fair play’ in het dagelijks leven. Waarbij een goede kennis van de spelregels in beide gevallen essentieel is voor een optimaal resultaat. Daarmee visualiseert de rol van de scheidsrechter de rol van ARAG op welhaast logische wijze. En is er sprake van een natuurlijke match. Als official partner van de KNVB scheidsrechters voelt ARAG zich dan ook nauw betrokken bij de arbitrage in het betaald voetbal én het amateurvoetbal. KNVB en ARAG zien het als gezamenlijke uitdaging om een bijdrage te leveren aan het verspreiden van sportiviteit en respect in het voetbal en daarbuiten. Vanuit die optiek willen wij clubs graag helpen bij de structuur, opleiding en organisatie van hun arbitrage.
Met als belangrijk gereedschap dit ‘Handboek Arbitrage’. Hierin hebben wij in chronologische volgorde aangegeven welke stappen u kunt zetten om tot ‘fair play’ te komen. Maar u kunt natuurlijk ook uw bestaande verenigingsbeleid spiegelen aan dit handboek en het eventueel zelf bijstellen. In het hoofdstuk Stappenplan Arbitrage vermelden wij in het kort wat de kern is en waarom deze stap moet worden gezet. De rest van het handboek geeft u vervolgens een gedetailleerde uitwerking. Ook vindt u in het handboek een aantal formulieren die u kunt gebruiken om de stappen in de praktijk uit te voeren. Deze formulieren kunt u makkelijk aanpassen aan uw eigen situatie.

Wij vertrouwen erop dat het ‘Handboek Arbitrage’ u van nut kunnen zijn bij uw clubbeleid.
Veel succes met de uitvoering en veel sportief succes met uw vereniging natuurlijk!

KNVB ARAG
Dick van Egmond Sonja Stalfoort Scheidsrechtercoördinator
Manager Marketing & Communicatie

Het handboek arbitrage :

Scheidsrechterscommissie.

Fluiten is leuk, op welk niveau dan ook. Of je nu pupillen, junioren, ‘het negende’, zaalvoetbal of betaald voetbal fluit; bij elke wedstrijd gaat het ergens om.
Zonder scheids geen wedstrijd!
Als scheidsrechter leid je het duel in goede banen. Daardoor kunnen de spelers en toeschouwers zich concentreren op waar het allemaal om draait: lekker voetballen.

Edwin Bijsterveld Tel: 06.27515140
Mark van der Veen Tel: 06.46283574
Herman Vos Tel: 06.53840336

Lijst van actieve scheidsrechters binnen SVM :