't Heechhiem 7
8734GS
EASTEREIN
tel. 0515-331700

Afgelopen zaterdag 9 april 2022 reden we richting Easterein om daar tegenstander SDS vr1 te spelen. De dertoemde wedstrijd van het seizoen.

“Wedstriid begjin om 12:00 oere”.

Voorafgaand aan de wedstrijd nog een stevige hagelbui waar we tijdens de warming up zeker niet warmer van werden.Afbeelding1.jpg

Wedstrijd kort samengevat. SVM veel te sterk, speelde een sportieve en keurige wedstrijd met een eindstand van 0-12 op de borden. Balans tot en met deze wedstrijd. SVM vrouwen 1 staat ongeslagen bovenaan in de 3e klasse!

Terug in de tijd waar het seizoen begon.

Na een succesvol bekerprogramma en plaatsing naar de volgende ronde, startte de voorbereiding en  begonnen we met een thuiswedstrijd tegen de vrouwen of ook wel de jonge meiden van Stiens. We waren nieuwsgierig hoe we er voor stonden en nieuwsgierig naar de eerste tegenstander begonnen we aan deze wedstrijd. Een eindstand van 6-2 op de borden waarmee we de competitie goed waren gestart. Daarna wedstrijden thuis tegen DWP en uit tegen Steenwijkerwold die we overtuigend wonnen met respectievelijk 8-1 en 6-0. De vierde wedstrijd richting de ongeslagen vrouwen van MKV Leeuwarden. In een gelijk opgaande eerste helft waarin MKV liet zien een goed voetballende ploeg te zijn gingen we met een 2-1 achterstand de rust in. Een achterstand die we dit seizoen niet eerder hadden meegemaakt. Tijdens de rust bleek hoe sterk en krachtig SVM kan zijn, want deze vijftien minuten zorgden ervoor dat MKV de tweede helft niets meer had in te brengen. Eindstand 6-2 winst.

Een bekerwedstrijd stond op het programma en wel tegen de vrouwen van ACV. Deze wedstrijd waren we verre van compleet maar versterkt met een aantal dames van ons 2e vrouwenteam wonnen we deze wedstrijd met 2-1. De volgende twee tegenstanders in de competitie, SDS en LAC Frisia, waren we met ruime overwinningen de baas, 11-1 en 9-0.

Medio november ging Nederland vanwege corona opnieuw op slot en ook de sport kwam stil te liggen. In januari kwamen de eerste versoepelingen tevoorschijn waaronder het weer mogen sporten in teamverband. Na een aantal trainingen speelden we een oefenwedstrijd s tegen Vitesse Koekange, spelend in de middenmoot 1e klasse. Voorafgaand aan deze wedstrijd stelden we ons de vraag of deze tegenstander wel handig en verstandig was gezien het feit dat we niet compleet richting Koekange gingen. Een tegenstander van formaat, dat wel, maar versterkt met een aantal vrouwen van ons 2e vrouwenteam voetbalden we naar een prachtig eindresultaat: een zeer verdiende 5-1 overwinning.

SVM Vrouwen 1 wint van 1e klasser Vitesse.

In februari speelden we de 7e competitiewedstrijd uit in Lippenhuizen tegen WTTC. Je komt als trainer en speelsters nog eens ergens! Met mooie landschappen op de achtergrond, schapen in de wei en op een prima kunstgrasveld, voetbalden we naar een 11-0 overwinning.

Nog drie tegenstanders te gaan in de eerste helft van de competitie. Ook drie interessante tegenstanders. De nummers twee, drie en vier. Al deze wedstrijden konden we niet compleet aan de start staan en hadden we te dealen met corona, vakantie en werkverplichtingen. Tijdens al deze wedstrijden zijn we versterkt door een aantal dames van ons 2e vrouwenteam.

De eerste van de drie tegenstanders was de uitwedstrijd tegen Balk. Een stugge tegenstander. Ook de afgelopen jaren al een tegenstander waar SVM de punten moest laten. Dit keer was dit niet het geval. De gehele wedstrijd waren we de betere ploeg. Creëerden ook een aantal kansen tegen een sterk verdedigende ploeg. Maar mede door goed keeperswerk bleef de wedstrijd lang spannend. Vlak voor tijd kwam de eindstand van 2-0 op het bord en konden we met drie punten op zak richting Marknesse.

Sneek was thuis de volgende tegenstander. Een ploeg die te laag op de ranglijst staat en dat bleek tijdens de wedstrijd ook. Verdedigend sterk en in de omschakeling een gevaarlijke ploeg. We wonnen deze wedstrijd met 2-1. Gestreden tot het eind en moe maar voldaan drie belangrijke punten erbij.

De laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft uit tegen BMJ die tot deze wedstrijd drie verliespunten had. We waren verre van compleet, op de ochtend zelfs nog een corona afmelding. Maar toch richting BMJ. De eerste 45 minuten een gelijk opgaande wedstrijd. Aan beide zijdes mogelijkheden om te scoren. Het was BMJ die in de eindfase van de eerste helft twee keer het net kon vinden. Tijdens de rust een strijdbaar SVM gezien en gehoord. "Nog 45 minuten te gaan en we hebben wat te repareren!"
Scherper en met veel meer druk naar voren pakten we de wedstrijd op. We misten veel kansen en het duurde tot 20 minuten voor het einde van de wedstrijd alsnog de aansluitingstreffer viel. Met nog 10 minuten te gaan, maakten we de 2-2 en BMJ stond te wankelen. We kregen nog kansen op de overwinning maar uiteindelijk resulteerde deze wedstrijd in het eerste puntenverlies. Toch kunnen we tevreden zijn met het punt ook met de wetenschap dat we met een 2-0 achterstand de rust in gingen en uiteindelijk de concurrent niet dichterbij hebben laten komen.

Wedstrijdnummer elf en twaalf speelden we uit tegen DWP en thuis tegen WTTC. Tegen DWP, vooraf een lastige tegenstander. Dat bleek ook wel in het begin van de wedstrijd. DWP speelde met veel energie en wij waren zoekende. DWP was dreigend maar kansen gaven we nagenoeg niet weg en de eerste kansen die wij kregen na vijftien minuten waren direct raak. De wedstrijd leek toen al snel gespeeld en wij voetbalden naar een 0-6 overwinning.
De volgende thuiswedstrijd voelden we ons gesteund door pupil van de week Fenne Steenbeek. Hoe leuk was dat onze eerste pupil van de week. De voorspelling van Fenne, een ruime overwinning voor ons. En inderdaad ze had het goed. We voetbalden ons naar een ruime 11-0 overwinning met ook deze wedstrijd de hulp van een aantal dames van vrouwen 2.