Emmeloordseweg 2
8316AV
MARKNESSE
tel. 0527-201699

Wedstrijd 14. Een heuse topper stond ons de wachten. De nummer 1 tegen de nummer 2. SVM vrouwen 1 tegen BMJ vrouwen 1. De enige ploeg waar we punten tegen hebben verloren namelijk een gelijkspel in de uitwedstrijd.

De temperatuur in de week voorafgaand liep al hoog op letterlijk en figuurlijk. Marrit onze doelvrouw vond het niet warm genoeg en genoot van een vakantie in de Spaanse oorden. Simone ging op tweede paasdag tijdens een toernooi in Ens door haar enkel en kon helaas de te hoog opgelopen temperatuur niet op tijd afgekoeld krijgen. Ook was Laura drukdoende om de te hoge temperatuur in haar knie gekoeld te krijgen wat met de nodige moeite is gelukt, hoe waardevol dit was later in dit verslag. Met de term “fit” genoeg om te starten kon ze het groen witte tenue aantrekken. Marieke haar temperatuur bleek op de wedstrijddag te hoog opgelopen, koorts! Vera kwam ons vandaag versterken en zo stonden we met dertien namen op het wedstrijdformulier.

En dan de wedstrijd. In één woord GENIETEN. Scherp, snel, energie, beweging, positiespel en duelkracht enz.. Alles viel op z’n plaats. Prachtige aanvallen en doelpunten gezien.

Doelpunt 1. Marjolein komt op de linksbuiten 1 op 1 te staan. Ze passeert haar man, achterlijntje, voorzet, Laura komt naar binnen lopen, de bal vol op de pantoffel, 1-0.

Doelpunt 2. Shannen dribbelt op de hoge snelheid aan de linkerzijde de 16 in, achterlijntje, buitenkant voet voorzet, Laura komt naar binnen lopen en bij de eerste paal, buitenkant voet, binnen tikken 2-0.

Doelpunt 3. Suzanne ontvangt de bal op het middelveld. Dribbelt tot een meter of 25 van het doel. Haalt uit en bal strak onder de lat binnen. Na 20 minuten 3-0!

Doelpunt 4. Shannen loopt zichzelf vrij op de rand van de 16 aan de linkerzijde van het doel, wordt aangespeeld door Rebecca waarmee ze direct 1 op 1 komt te staan met de keepster. Vanuit een lastige hoek met een slimme bal de verre hoek gezocht en gevonden, 4-0.

Doelpunt 5. Julia ontvangt de bal op het middenveld aan de rechterzijde. Dribbelt tot 20 meter van het doel. Met haar linkervoet, laat ze bal richting de verre hoek vertrekken, 5-0.

En waar was BMJ? Weggespeeld zeggen ze dan. De laatste linie van SVM met Emma, Tineke en Anine hadden de snelle aanvallers goed onder controle en konden met goede passes veel vaart in de wedstrijd houden. Onze doelvrouw vandaag, Jolanda (WUB!), hoefde nagenoeg niet in te grijpen. Opbouwend konden we rekenen op haar voetballende kwaliteiten waarmee we het veld opbouwend groot konden houden.

Het middenveld, Julia, Shannen, Suzanne, Kirsten Boschma en in de tweede helft Kirsten Hilderink (wissel met Laura) konden, gesteund door de sterke achterste linie, naar hartenlust aanvallen. BMJ probeerde hoog druk te zetten en stond ook hoog op het veld waarmee ze veel ruimte achter hun laatste linie hadden. Koren op de molen!

De voorste linie, Marjolein, Rebecca en Laura waren de verdedigsters van de tegenstander telkens te slim af, veel beweging, veld goed breed houden en balvast om zo met de middenvelders van hartenlust te kunnen combineren.

Samengevat een uitstekende eerste helft met nog veel meer kansen om de dubbele cijfers al op de borden te hebben.

Gezien de ruststand en het verloop van de wedstrijd heeft Vera het shirtje van vrouwen 2 aangetrokken om haar team tegen koploper Urk te gaan helpen.

De tweede helft nagenoeg hetzelfde beeld. Alhoewel in het begin van de tweede helft BMJ met een afstandsschot/boogbaal van een meter of 30 het doel pardoes kon vinden, 5-1.

Kort daarna het eerste doelpunt van Marjolein, binnen de 16 ontving ze de bal en wist het net te vinden, 6-1.

Shannen maakte de 7-1 en daarna kwam een nieuw doel voor ogen! Het honderdste doelpunt in deze competitie!!! Veel speelsters hadden de kans om deze te maken maar de eer was uiteindelijk voor Marjolein. Eindstand 8-1 op de borden!!!

Na afloop de felicitaties van de sportieve tegenstanders van vandaag. Met ook alvast een cadeautje voor het aankomende kampioenschap. Een fles Berenburg met een aantal flessen frisdrank en als toegift zong men nog het clublied van Cambuur. Hoe mooi is dat!

Een nieuwe week voor de boeg op weg naar wedstrijd nummer 15, LAC Frisia.

Om deze tekst niet al te lang te maken wedstrijd nummer 15 is inmiddels in de boeken. Uitslag 0-7.

Doelpuntenmakers, Julia één keer , Laura twee keer, Tineke één keer, Shannen één keer en Jolanda twee keer.

Voorafgaand aan de wedstrijd wilde LAC afzeggen in verband met krapte. Toch sportief genoeg om de wedstrijd wel te spelen en ze hebben m kunnen uitspelen met elf speelsters. Mooi.

Voorafgaand aan de wedstrijd aan de kant van SVM wat afwezigen (Rebecca en Simone) en wat pijntjes her en der. Annemarie van vrouwen 2 vandaag mee en zo konden we starten met een selectie van veertien.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we de uitslag van Balk meegekregen. Een gelijkspel tegen Steenwijkerwold. Daarmee komt Balk op 10 punten achterstand. MKV staat op 12 punten.

De wedstrijd zelf. Tegenstander die wel wilde maar kwalitatief te kort kwam. SVM die de eerste helft veel kansen bij elkaar voetbalde alleen de scherpte voor het doel en het bekende voetje van de keepster gaf niet de juiste weerspiegeling weer van de 3-0 ruststand. Suzanne ging er in de eerste helft na 10 minuten vanaf met klachten in het bovenbeen. Waarschijnlijk te maken met temperatuurverschillen tussen Mallorca en Friesland! Julia als vervanger het veld in. En Shannen en Laura konden na een helft, met pijntjes gespeeld te hebben gespaard worden richting volgende week. Kirsten Boschma en Annemarie waren hun vervangsters.

Een nieuwe week voor de boeg richting de volgende wedstrijd:

Volgende week, 7 mei is het programma:

SVM tegen BALK aanvang 11:45uur.

Steenwijkerwold tegen MKV aanvang 14:00uur.

De week daarop, 14 mei is het programma:

SVM tegen Steenwijkerwold aanvang 12:30uur. Mogelijk vind aanvangstijd eerder plaats.

BMJ tegen MKV aanvang 14:30uur.

BALK onze volgende tegenstander volgende week. Hopelijk een complete selectie, mooi weer, de pupil van de week en veel publiek.