Emmeloordseweg 2
8316AV
MARKNESSE
tel. 0527-201699

SVM heeft gisteren de thuiswedstrijd tegen het hogergeplaatste Waterpoort Boys (WPB) ruim gewonnen. In Marknesse stond na ruim 90 minuten een 4-1 overwinning op het scorebord. Keeper Christiaan Haagsma kon na een lange afwezigheid weer plaatsnemen onder de lat. SVM was deze middag zeer effectief want de kansen welke het kreeg werden benut. De tegenstander uit Sneek kon hier weinig tegenover zetten en moet het duel na twee rode kaarten beëindigen met negen spelers. Een pluspunt voor de ploeg van trainer Jan Venema was dat het rustig bleef en niet mee wilde gaan in het fysieke en soms harde spel van de tegenstander.

De beginfase was aftasten van beide kanten. De speelwijze van WPB noopte trainer Venema tot vocale coaching vanaf de kant en na vijf minuten stond het bij SVM zoals het afgesproken was. Na veel lange ballen in de beginfase van beide kanten was het SVM dat zoals wel vaker in dit seizoen in het eerste kwartier op voorsprong kwam. Een lange bal achteruit van Marc de Jong werd in eerste instantie nog weggekopt door de verdediging van WPB, maar rand zestienmeter stond Chris Berndsen klaar om hard met links de 1-0 aan te tekenen. Een mooie opsteker voor de thuisploeg en een paar minuten later had het zomaar weer kunnen scoren. Na een overtreding op Chris Berndsen werd de vrije trap door Jorn Strijk goed ingeschoten, maar met een katachtige snoekduik kon keeper Stefan Rijpkema van WPB de bal ten koste van een corner tegenhouden. Uit het niets komt WPB op gelijke hoogte en weer gebeurt dit na een hoekschop zoals wel vaker dit seizoen, tot grote frustratie aan de kant van de staf van SVM. De bal wordt strak voorgeschoten en spits Robert Minks kan ongehinderd de 1-1 binnenkoppen omdat het achterin bij SVM weer niet goed staat en niet wordt ingegrepen.

Na deze tegenvaller neemt SVM het heft weer in handen en laat het mooie aanvallen zien op het veld. De irritaties nemen wat toe bij beide ploegen en scheidsrechter van der Born moet handelend optreden door een viertal gele kaarten te geven. Na weer een mooie aanval via rechts kan Marc de Jong de bal bij Sam van Bentem krijgen, maar met zijn nieuwe voetbalschoenen schiet hij over. Toch weet SVM weer op voorsprong te komen. De ploeg krijgt weer een vrije trap te nemen en Richard de Boer legt de bal terug op Chris Hospes die hard inschiet. De bal wordt op de doellijn nog gekeerd, maar de rebound is een prooi voor Marc de Jong en van dichtbij schiet hij de 2-1 binnen. Op slag van rust krijgt SVM nog een grote kans als op het middenveld de bal wordt onderschept. Met drie man van SVM tegen een van WPB wordt dit niet goed uitgespeeld en de ene verdediger kan de bal veroveren en wegwerken. In de rust wordt SVM mee gegeven om rustig te blijven en niet mee te gaan in het soms harde spel van de ploeg uit Sneek. Zoek het niet op, laat je niet uit de tent lokken en blijf je eigen spel spelen krijgen de spelers van SVM te horen en dat lukt goed de tweede helft.

Het eerste deel van de tweede helft is de sterkste fase van WPB. SVM wordt teruggedrongen en moet tegenhouden wat ook gebeurt. De spelers van WPB weten elkaar steeds makkelijker te vinden en komen soms gevaarlijk door. Zo had de gelijkmaker er zeker ingezeten voor WPB. Een inzet van een van de voorwaartsen van WPB wordt door keeper Christiaan Haagsma met een reflex over de goal getikt. In het verloop van de tweede helft gebeurt er niet veel, beide achterhoedes hebben de zaken goed voor elkaar en er wordt niet veel weggegeven voor beide doelen. Bij SVM moet spits Chris Berndsen zich laten vervangen met een blessure en komt Robbin Schuurman binnen de lijnen. De eerste goede aanval in de tweede helft van SVM komt na ruim 70 minuten spelen en dan is het ook gelijk raak. Na een pass op Yoeri van Eerde aan de rechterkant ziet deze Chris Hospes mee opkomen. De bal bereikt Chris en zijn inzet wordt eerst nog gekeerd door de keeper maar de opstuitende bal kan door hem tussen twee verdedigers worden ingekopt.

De wedstrijd lijkt beslist na deze 3-1 voorsprong. Helemaal als binnen drie minuten twee spelers van WBP met een rode kaart van het veld moeten na natrappende bewegingen en hun eigen team hiermee benadelen. Hierdoor ontstaat er veel ruimte op het veld en daarmee weet SVM wel raad. Het geloof op een goed resultaat lijkt te zijn weggeëbd bij WPB na de rode kaarten en SVM kan de bal makkelijk laten rondgaan. Yoeri van Eerde krijgt nog een kans als hij twee verdedigers uitspeelt maar zijn schot beland in de handen van de keeper. De 4-1 wordt tien minuten voor tijd toch nog aangetekend. Na een mooie combinatie van achteruit speelt Marc de Jong Richard de Boer in, deze ziet op rechts Robbin Schuurman mee opkomen en speelt de bal af terwijl hij zelf doorloopt.  Robbin ziet Richard vrij staan en zijn voorzet wordt door laatstgenoemde hard ingeschoten. SVM speelt hierna de wedstrijd rustig uit. Derk Buikema komt nog binnen de lijnen om een aantal minuten mee te doen en vlak voor tijd mag Roy de Jong zijn debuut maken in het eerste van SVM. Mooi voor Roy en zo staat hij samen met zijn jongere broer binnen de lijnen. Dat hij populair is blijkt wel als bij ieder balcontact van hem vanaf de zijlijnen gejoel opklinkt.

Vlak voor tijd komt er nog een mogelijkheid voor SVM als via een aantal schijven de bal bij Chris Hospes komt. Zijn schot wordt gekeerd door de keeper van WPB. Hierna kan SVM de wedstrijd uitspelen en voor WPB hoeft het ook niet meer zo nodig. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Peter van der Born uit Assen komt er een einde aan de wedstrijd. Jammer is het wel dat door de leidsman veel kaarten moest worden getrokken, maar soms is dit nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden. Bij SVM heerst blijdschap na het behaalde resultaat en kan het blijven meedoen om in de bovenste helft te eindigen. De komende twee zaterdagen zijn er geen competitiewedstrijden en kunnen spelers wat rust krijgen en sommige geblesseerden en vakantiegangers hopelijk weer aansluiten. Zaterdag 4 maart volgt de thuiswedstrijd tegen CVVO uit Lemmer. Aanvang op de Punt zoals gewoonlijk 14.30 uur.