WEBSHOP    CONTACT   TWITTER
 • Zaterdag 25 mei 2019 aanvang 14.30h
  Svm 1 - Bsvv 1
 • Zaterdag 25 mei 2019 aanvang 14.30h
  Svm 1 - Bsvv 1
 • Zaterdag 25 mei 2019 aanvang 14.30h
  Svm 1 - Bsvv 1


 • Zaterdag 25 mei 2019 aanvang 14.30h
  Svm 1 - Bsvv 1

Beste Voetbalvrienden

15 oktober 2018 08:05 Beste Voetbalvrienden


Ik meld me bij jullie omdat ik me zorgen maak over de manier waarop we met elkaar omgaan.

In mijn vorige schrijven heb ik aangegeven hoe moeilijk het is voldoende vrijwilligers te vinden om de club optimaal te laten functioneren. Dat heeft verschillende redenen waarvan ik er graag één uit wil lichten.

De laatste jaren worden we steeds vaker geconfronteerd met negatief gedrag in en rond het veld.

Regelmatig krijgen scheidsrechters en grensrechters de meest vreselijke woorden naar hun hoofd geslingerd door ouders en omstanders. Het zal u dan ook niet verbazen dat we moeite hebben om voldoende scheidsrechters te vinden. Je kunt je afvragen hoe leuk het nog is om te fluiten als je allerlei ziektes worden toegewenst. En toch hebben we deze vrijwilligers keihard nodig. Zonder scheidsrechter gaat de wedstrijd niet door!

Niet gehinderd door enige kennis van zaken of achtergrondinformatie krijgen leiders, trainers en commissieleden de meest vreselijke beschuldigingen en verwensingen naar hun hoofd geslingerd.

Niemand is perfect, wij niet, u niet en ook onze vrijwilligers niet. Natuurlijk is er soms wat emotie en ook ik ben niet altijd even objectief als het over mijn eigen kinderen gaat. Neemt niet weg dat iedereen zijn stinkende best doet voor de vereniging om alles in goede banen te leiden. Van negatief gedrag gaat niemand beter presteren, onze vrijwilligers niet maar ook onze spelende (jeugd)leden niet.

Ik ga ervanuit dat we allemaal het beste voor hebben met de vereniging. Wij luisteren graag naar jullie feedback, daar kunnen en willen we van leren, maar we willen jullie wel vragen dit op een positief opbouwende manier te brengen. Dan bereiken we met zijn allen het beste resultaat en laten we iedereen in zijn/haar waarde.

Daarom wil ik jullie vragen ons te helpen door elkaar op een nette manier aan te spreken op negatief gedrag. Alleen met een gezamenlijke aanpak kunnen we het tij keren, is het weer leuk om je energie in de vereniging te stoppen en kunnen we positieve vrijwilligers behouden voor SVM.Namens SVM-voetbal,

Wim van Diepen

Tags:Agenda

Er zijn geen punten op de agenda.

Foto van de week

Foto van de week
Sportpark 'De Punt' | Emmeloordseweg 10 | 8316 AV Marknesse | Tel: 0527-201699 (kantine)
Privacy Verklaring
Copyright © SV Marknesse 2019 - Gerealiseerd door NUGTR