Samenwerking Tonego en SVM

16 juni 2020 07:57 Beste voetbal vrienden,

Recentelijk hebben Tonego en SVM meerdere malen met elkaar gesproken over een eventuele samenwerking. Afgelopen week hebben de meisjes junioren en jongens JO17 van de beide verenigingen met elkaar getraind omdat we het belangrijk  vinden om elkaar beter te leren kennen en de plussen en de minnen goed op een rij te zetten.
Als bestuur  van beide verenigingen, zijn we blij en trots over hoe dit proces is verlopen.

Eerst nog even de uitgangspunten op een rij:
#  Beide verenigingen willen absoluut geen fusie
#  Doelstelling is juist om 2 sterke aparte verenigingen te behouden

De kansen die we zien, liggen uitsluitend in de leeftijdscategorie van 13 tot 19 jaar.
Daar hebben beide verenigingen al enkele jaren moeite met de teamindelingen, te
grote, te kleine of helemaal geen teams enz.
De betreffende jeugdleden kennen elkaar meestal al via de middelbare school in Emmeloord.
Door middel van samenwerking hopen we te bereiken dat meer leden plezier blijven houden in
de voetbal sport en daardoor behouden blijven voor de verenigingen.

Inmiddels hebben we knopen doorgehakt voor het komende seizoen en zullen 2 teams, MO13 en MO17, in een aangepast tenue gaan spelen onder de (voorlopige) naam Groen/Rood.
Bij de JO17 is besloten om niet voor 2 combinatieteams te gaan, omdat hier te weinig draagvlak voor is bij de spelers.
Wel gaan we nog kijken hoe, binnen de regels van de KNVB,  de teams elkaar in het seizoen kunnen ondersteunen zodat alle spelers ook speelminuten kunnen maken.

Zowel Tonego als SVM willen graag tot in lengte van jaren beladen derby's blijven spelen! Bovenstaande besproken samenwerking is dan ook niet om uiteindelijk volledig
samen te gaan maar juist om 2 sterke, onafhankelijke verenigingen te behouden voor
de dorpen Luttelgeest en Marknesse, rekening houdend met de wensen van onze leden.

De eerste stap voor samenwerking is een feit en zal verder worden uitgewerkt. We willen het komend jaar bespreken of we elkaar nog verder kunnen versterken en of we, na een voorzichtige opstart, hier voldoende draagvlak voor kunnen vinden.

Namens het bestuur van Tonego en SVM,

Bert Geerts,