8316AV
MARKNESSE
tel. 0527-201699

SVM zet zegereeks voort.

SVM heeft ook de derde thuiswedstrijd tot een goed einde gebracht. In een wederom druilerig en nat Marknesse moest er aangetreden worden tegen Rouveen. Voor rust had Rouveen de overhand en had bij rust zomaar voor kunnen staan. Na rust kwam SVM beter voor de dag en kon het zich na afloop gelukkig prijzen met 3 punten. Over de hele wedstrijd gezien was dit misschien wat te veel, maar zoals altijd in het voetbal: wie de meeste goals maakt ...

Het begin was nog hoopvol voor de Marknessenaren. De eerste aanval leverde gelijk een mogelijkheid op maar de voorzet van Sam van Bentem kon bij de eerste paal net niet goed verwerkt worden door Chris Berndsen waardoor de bal in het zijnet belande. Hierna kreeg SVM het lastig met het spel van Rouveen. De eerste 25 minuten waren niet goed en Rouveen kreeg kansen om de wedstrijd al vroeg te beslissen. Twee schoten van afstand die over de goal van keeper Christiaan Haagsma gingen, moesten al een waarschuwing zijn voor de thuisploeg. Maar SVM bleef grossieren in foute passes. De ploeg uit Rouveen verstoorde vroeg de opbouw van SVM; zat boven op de bal en als SVM al aan aanvallen toekwam en balverlies leed, kwam Rouveen er snel uit en werd menigmaal gevaarlijk.

De eerste grote kans voor Rouveen kwam dan ook na balverlies achterin bij SVM. Twee spelers konden opstomen naar de goal en de breed gelegde bal werd ingeschoten, maar keeper Christiaan Haagsma besloot te gaan liggen en gelukkig werd de bal tegen hem aangeschoten en de terugspringende bal werd in het zijnet geschoten. Een paar minuten later kwam Rouveen dan toch, op dat moment verdiend, op voorsprong. In het zestienmeter gebied werd de bal verkeerd weggewerkt en de vrijstaande Yannick Lier kreeg misschien wel tot zijn eigen verbazing de bal voor zijn voeten en kon ongehinderd in de hoek schieten en zo Rouveen op 0-1 zetten.

Gaandeweg de eerste helft kwam SVM beter in zijn vertrouwde spel en werd de passing ook nauwkeuriger. Nadat Yoeri van Eerde eerst nog een bal van grote afstand naast zag gaan kwam SVM vrij kort hierna al op gelijke hoogte. Yoeri van Eerde werd na balverlies bij Rouveen aangespeeld en zijn afgemeten voorzet ging over iedereen heen, behalve over Chris Berndsen,. Die stond bij de tweede paal en kon de bal binnen koppen en SVM weer naast Rouveen zetten. SVM ging hierna ook wat gemakkelijker voetballen en de fouten van het eerste half uur bleven nu gelukkig achterwege. Rouveen probeerde het nog met een aantal schoten van afstand maar deze kwamen in de handen van keeper Haagsma terecht. Net voor rust kreeg Rouveen nog een kans om weer op voorsprong te komen. Jasper Corjanus maakte rand zestien meter een overtreding waardoor Rouveen een vrije bal kreeg te nemen. Gelukkig voor SVM kwam deze inzet ook in de handen van keeper Haagsma terecht waardoor beide ploegen konden gaan rusten met een 1-1 tussenstand.

Trainer Patrick Speetjens kon in de rust zijn spelers meegeven wat er anders moest in de tweede helft en waar op gelet diende te worden. Dit werd door de spelers van SVM goed opgepakt want na rust gaf het niet veel kansen meer weg, maar moest ze wel alert blijven op het makkelijk voetballende Rouveen.

Maar ook bij de uitploeg lukte het de tweede helft niet allemaal meer, waar dit voor rust wel ging. Kort na rust liet de keeper van Rouveen een schot van Yoeri van Eerde los maar Sam van Bentem kwam net te laat om bij de bal te kunnen. SVM bleef nu geregeld de aanval zoeken en de zijkanten werden ook vaak bereikt, wat SVM graag wil, zonder dat hier nog gevaar uit voortkwam. In de 58e minuut krijgt SVM een vrije trap te nemen en Yoeri van Eerde gaat achter de bal staan. Zijn harde schot wordt door de keeper van Rouveen met de benen gekeerd, maar niemand van SVM is erbij om de terugspringende bal binnen te schieten, waardoor de bal kan worden weggewerkt. Na 65 minuten speeltijd besluit het scorebord te blijven staan en weten spelers, staf en publiek niet meer wat de speeltijd is. Gelukkig heeft de leidsman twee klokjes bij zich, waardoor dit “probleem” gelijk is opgelost. Een afstandsschot van Chris Berndsen wordt door de keeper van Rouveen gekeerd, doordat hij de bal niet vast kan houden wordt de afgeslagen bal door Chris Hospes wederom ingebracht maar zijn schot met links gaat net naast de goal.

Kort hierna had Rouveen zomaar weer op voorsprong kunnen komen. Na weer een snelle uitval wordt de ingeschoten bal net voorlangs de goal van keeper Christiaan Haagsma geschoten. Hier komt SVM goed weg en weet dat het geconcentreerd moet blijven want ook Rouveen wil voor de overwinning gaan. Beide ploegen laten elkaar ook voetballen en hierdoor komen er soms mooie aanvallen op de mat. Wel moet de scheidsrechter viermaal geel trekken, gelijk verdeeld over beide ploegen. Bart Bakker komt nog in het veld voor Thom Westerveen. Als de wedstrijd al aardig naar het einde toegaat wordt de strijd dan toch beslist in het voordeel van SVM na een werkelijk fenomenaal schot van Yoeri van Eerde. Als hij wordt aangespeeld op zijn favoriete rechterkant besluit hij om naar binnen te dribbelen, twee spelers van Rouveen uit te spelen, en met zijn linkerbeen hard op de goal te schieten. De bal zeilt naar de linkerbovenhoek en belandt in de goal van Rouveen. Een schitterend doelpunt waardoor Yoeri SVM op 2-1 brengt.

Nu is het zaak voor de thuisploeg om de wedstrijd uit te spelen en de controle over de wedstrijd te blijven houden. Rouveen gaat meer spelers naar voren sturen waardoor er ruimte achterin ontstaat. Maar SVM weet zich staande te houden, geeft niets meer weg, maar kan ook niet veel doen met de geboden ruimte. Na een aantal extra minuten is na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Martin Rozema uit Leens het contrast op het veld groot. De teleurstelling van Rouveen tegenover de blijdschap bij SVM. De punten blijven in de polder en SVM klimt in de ranglijst over Rouveen heen. Zaterdag 25 november gaan de mannen van SVM naar Meppel om aan te treden tegen de huidige koploper F.C. Meppel. Aanvang 14.30 uur.