8316AV
MARKNESSE
tel. 0527-201699

SVM start het nieuwe seizoen met overwinning.

Het nieuwe competitieseizoen is voor SVM Marknesse hoopvol begonnen. In de thuiswedstrijd tegen DKB uit De Krim werd met 2-0 gewonnen en zo konden de eerste 3 punten in het nog prille seizoen worden bijgeschreven. Gemakkelijk ging het deze middag niet. SVM had het bij vlagen lastig met het fysieke voetbal van DKB en dat leverde soms de nodige problemen op voor de goal van keeper Christiaan Haagsma. Ook SVM kreeg in de eerste helft een aantal mogelijkheden welke niets opleverden.

De nieuwe trainer Patrick Speetjens had SVM in anderhalve maand klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. De voorbereiding was goed verlopen, alhoewel er een aantal spelers geblesseerd raakte en nog op de weg terug zijn om weer aan te sluiten bij de selectie. Een tweetal spelers is nieuw in de groep en beiden kregen gelijk een basisplaats deze middag. Ook was keeper Christiaan Haagsma weer fit na een langdurige afwezigheid sinds eind vorig seizoen.

De spelers werden in de bespreking op scherp gezet door de trainer en de bedoeling was gelijk duidelijk, proberen met verzorgd spel de punten in Marknesse te houden. SVM begon dan ook voortvarend aan de wedstrijd en probeerde via de flankenspits Thom Westerveen te bereiken. In het eerste kwartier lukte dit ook een aantal keer. Nadat Sam van Benthem op de linkerflank zijn man had uitgespeeld, kwam de voorzet net niet bij Thom terecht en de bal ging voorlangs. Vanaf de rechterkant werd een voorzet van Bart Bakker door Olivier Schwaab over de goal en het hek geschoten. SVM bleef druk zetten om een snelle voorsprong te realiseren maar had het geluk aan zijn zijde dat na een onachtzaamheid op het middenveld de ingeschoten bal via de binnenkant van de paal wonderlijk genoeg weer uit de doelmond verdween. Hiermee kwam SVM goed weg.

Hierna nam DKB het spel over en SVM had moeite met het fysieke en soms harde spel van de tegenstander. Ook de veel gespeelde lange bal van achteruit bij DKB zorgde voor gevaarlijke situaties rond het strafschopgebied. De voorhoedespelers van DKB stichtten geregeld gevaar en het was aan keeper Christiaan Haagsma te danken dat in deze fase van de wedstrijd de 0 op het scorebord bleef staan. Tot tweemaal toe moest hij handelend optreden om de ingeschoten bal te keren en bij een derde kans voor DKB werd de bal naast geschoten. Gelukkig kon SVM hierna weer aan een aantal mooie aanvallen toekomen vooral via de linkerkant bij Sam van Benthem die het zijn tegenstander in de eerste helft heel lastig maakte. Nadat eerst nog een voorzet van hem door Olivier Schwaab werd gemist kon SVM kort voor rust dan toch juichen. Na goed doorgaan van Thom Westerveen kwam zijn pass bij Sam van Benthem terecht en zijn voorzet werd binnengeschoten door de mee doorgelopen Thom Westerveen. Een mooie opsteker voor de Marknessenaren en zo gingen beide teams rusten met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Gezien de kansen en mogelijkheden welke er de eerste helft waren hadden er zeker meer goals gemaakt kunnen worden door beide ploegen. Ook een drietal vrije trappen rand zestienmeter voor SVM leverde niets op doordat de uitvoering niet altijd goed was.

De tweede helft leverde minder kansen op. DKB probeerde met de lange bal weer gevaar te stichten, maar achterin had SVM het nu beter staan en werd er vaak goed uitverdedigd door de vrije man op het middenveld te zoeken. Voorin kreeg SVM het wel lastiger. De tegenstander van Sam van Bentem werd in de rust vervangen en zijn opvolger maakte het Sam veel moeilijker en de voorzetten van hem werden dan ook schaarser. De voorsprong werd goed verdedigd en SVM speelde geconcentreerd om deze ook te behouden. Het spel golfde veelal op en neer en gaandeweg de tweede helft kwam er bij DBK ook nog een extra speler in de voorhoede bij waardoor er meer ruimte kwam voor SVM op het middenveld. De eerste mogelijkheid na rust was voor SVM. Nadat Thom Westerveen Bart Bakker vrij had zien staan, dribbelde Bart naar binnen maar helaas ging zijn inzet met links naast de goal. Ook DKB liet zich weer voor de goal zien, maar een gevaarlijke inzet ging voor de goal van keeper Haagsma langs zonder dat de bal werd aangeraakt door een speler. Midden tweede helft kwam Martin Peters binnen de lijnen voor Olivier Schwaab en met al zijn ervaring en rust kon hij de bal veel bij zich houden en het spel en de bal verleggen naar een medespeler. Een vrije bal voor de goal van DKB werd door Jorn Strijk ingeschoten, maar de inzet was niet hard genoeg, waardoor de keeper de bal kon keren door gestrekt naar de hoek te gaan.

In het laatste kwartier was het zaak voor SVM om de voorsprong te behouden en proberen om gebruik te maken van de ontstane ruimte doordat DKB steeds meer druk naar voren had zonder hier nog gevaarlijk uit te worden. Kort voor tijd moest keeper Christiaan Haagsma nog wel een keer handelend optreden door na een hoekschop de ingeschoten bal met zijn voeten te keren en de bal kon door de achterhoede verder worden weggewerkt. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kwam dan toch de verlossende bevrijding. Martin Peters rommelde wat met de bal maar kon deze toch meegeven aan Thom Westerveen en zijn voorzet werd knap in de korte hoek geschoten door de mee opgekomen Bart Bakker en zo kwam SVM op een 2-0 voorsprong. Doordat scheidsrechter Nick Schulte uit Schoonebeek nog redelijk wat blessuretijd bijtrok moest SVM attent blijven. Het laatste feit was een vrije trap voor DKB maar ook deze kon worden weggewerkt en na het laatste fluitsignaal was er blijdschap dat de punten in de polder bleven.

Zaterdag 30 september gaan de Marknessenaren naar Hoogeveen om aan te treden tegen De Weide. Deze tegenstander is ook met een overwinning gestart zodat we weer uit kunnen zien naar een hopelijk mooie wedstrijd. Aanvang is om 15.00 uur. Er zal een bus rijden naar de wedstrijd in Hoogeveen. Opgave kan via de SVM website of op het formulier welke op het bord hangt voordat je de kantine binnenkomt.