7916TM
ELIM
tel. 0528-351709

SVM te sterk voor Elim.

SVM heeft de uitwedstrijd in en tegen Elim tot een goed einde gebracht. Na 90 minuten voetbal stond er een 0-5 einduitslag op het scorebord. Een verdiende overwinning met goed en verzorgd voetbal waarin veel kansen bij elkaar werden gespeeld en de uitslag ook hoger had kunnen uitvallen als al deze kansen waren benut.

In de verdediging werd deze middag niet veel weggegeven en Elim kwam nauwelijks tot mogelijkheden, waardoor keeper Christiaan Haagsma een rustige middag had. De eerste 25 minuten was het SVM wat de klok sloeg en ook veel kansen kreeg. Door het snelle spel van achteruit ontstond er ook veel ruimte om te combineren en snel voor de goal van Elim te verschijnen. Hier was de afgelopen week ook op getraind en dan is het des te mooier dat dit in de wedstrijd ook zichtbaar wordt.

Vanaf het begin werd de aanval gezocht en was het voor Elim vooral verdedigen en de kansen van de Marknessenaren onschadelijk maken. Na goed doorgaan van de weer ijverige Sam van Bentem op de linkerflank werd zijn voorzet door Chris Hospes ingeschoten maar gestuit door een verdediger. Nauwelijks een paar minuten later zijn dezelfde twee spelers weer betrokken bij de volgende aanval, maar nu gaat het schot van Chris Hospes naast de goal.

In de 12e minuut krijgt SVM zijn eerste corner te nemen en deze wordt scherp voorgegeven voor de goal door Yoeri van Eerde waar tot verbijstering van Elim-keeper Lunenborg de bal in zijn eigen doel stompt en hierdoor SVM op een 0-1 voorsprong zet.

SVM blijft hierna gevaarlijker maar moet ook oppassen voor de tegenstoten. Zo gaat een afstandsschot van Elim maar net over de goal van keeper Haagsma. Hierna neemt SVM de wedstrijd weer in handen en speelt binnen een kort tijdsbestek menig kans bij elkaar. Chris Berndsen en Yoeri van Eerde weten elkaar deze middag vaak te vinden en zo ook in de 18e minuut als beide spelers een aanval opzetten maar het schot van Yoeri komt in de handen van de keeper. Een minuut later wordt de opbouw van SVM verstoord en belandt het schot naast de goal van Christiaan Haagsma. De tegenaanval van SVM levert een goal op. De bal wordt snel weer in het spel gebracht en op eigen helft wordt Chris Berndsen aangespeeld. Deze besluit om de bal niet af te geven, maar een slalom in werking te zetten en de verdediging uit te spelen waardoor hij samen met de meegelopen Yoeri van Eerde voor de goal van Elim verschijnt. Niet zelfzuchtig legt hij de bal netjes breed op Yoeri die de bal in de goal schiet.

Nauwelijks bekomen van deze tegengoal ligt kort hierop de 3e ook al tegen de touwen in het doel van Elim. Op het middenveld verovert Jasper Corjanus de bal en ziet hij Chris Berndsen vrij en alleen staan voor de keeper en maakt hij zijn eerste goal van deze middag en tekent voor de 0-3.

SVM blijft doorgaan en had de voorsprong al snel uit kunnen breiden als de kansen waren benut. Zo wordt een schot van Chris Berndsen gekeerd door de keeper en ook in de rebound wordt de inzet van Jorn Strijk gekeerd. Hierna laat SVM de teugels enigszins vieren en wordt het spel wat slordiger zodat te vaak onnodig balverlies wordt geleden. Voor rust krijgt SVM nog een mogelijkheid als Thom Westerveen de bal bij Sam van Bentem krijgt maar zijn schot is te slap om de keeper te verrassen. Beide ploegen gaan rusten met een ruime voorsprong voor SVM.

In de rust wordt door trainer Patrick Speetjens aan de spelers meegegeven dat de wedstrijd nog niet is gespeeld. Een tegendoelpunt van Elim kan de wedstrijd doen kantelen en het vertrouwen weer terugbrengen bij de Drentse ploeg. Zaak is dus om hiervoor te waken en zelf te proberen te scoren en hierdoor de wedstrijd op slot te gooien. Elim laat de laatste man Boertien nu vanuit de voorhoede spelen om zo één en ander te creëren, maar ook in de tweede helft geeft SVM niets weg waardoor het niet in de problemen komt. SVM blijft doorgaan waar het de eerste helft is geëindigd, namelijk met verzorgd spel proberen snel de voorwaartsen te bereiken. Kort na rust belandt een schot van Chris Berndsen in de handen van de keeper. Ook na goed doorgaan van Sam van Bentem komt er weer een kans maar zijn voorzet beland net niet bij Thom Westerveen en de bal gaat voorlangs. In de volgende aanval die hierop volgt is het wel weer raak. Een goede voorzet van linksachter Rienk Winter wordt ingekopt door Thom Westerveen, maar de keeper keert zijn inzet. De rebound van Jasper Corjanus is ook een prooi voor de keeper, uiteindelijk komt de bal bij Yoeri van Eerde die de bal aflegt op de naast hem vrijstaande Chris Berndsen die vlak voor de goal hard binnenschiet en SVM op een 0-4 voorsprong zet.

Jorn Strijk krijgt rand zestienmeter een vrije trap te nemen maar zijn harde en geplaatste schot gaat net naast de goal van Elim. De thuisploeg kan hier weinig tegenoverstellen en komt niet vaak voor de goal van SVM. Zaak is wel om geconcentreerd te blijven en achterin de nul te houden. Richard de Boer komt in het veld voor Rienk Winter en gaat achterin plaatsnemen naast Jorn Strijk. Hierdoor kan Jorn wat vaker inschuiven en de opbouw aan Richard overlaten die met zijn ervaring voor rust zorgt in de achterhoede. SVM weet in de 68e minuut de voorsprong uit te breiden als Yoeri van Eerde zijn tweede assist van deze middag laat aantekenen als hij zelf ten strijde trekt aan de rechterkant en de bal afgeeft aan Chris Berndsen die hard met links inschiet en de touwen van het doel van Elim wederom doet bewegen en zijn derde en SVM zijn vijfde goal van deze middag in de boeken zet.

Hierna is het geloof in een goede afloop voor Elim verdwenen en ook SVM vindt het prima met deze 0-5 voorsprong. Toch blijft het wel proberen om nog meer doelpunten te maken, maar de zuiverheid ontbreekt in deze fase. Ook Bart Bakker en Nick van der Velde komen nog in het veld. Elim wordt nog een keer gevaarlijk maar de inzet wordt gekeerd door keeper Christiaan Haagsma. Hierna geloven beide ploegen het wel en na het laatste signaal van de goed fluitende leidsman Daniel Dorgelo uit Emmen gaan de drie punten mee naar Marknesse. Een goede wedstrijd van de kant van SVM met veel aanvallen en goals geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen S.C. Rouveen aanstaande zaterdag als op De Punt om 14.30 uur wordt afgetrapt.