8316AV
MARKNESSE
tel. 0527-201699

SVM verslaat De Weide in laatste twintig minuten.

SVM heeft zaterdag weer drie punten aan zijn totaal kunnen bijschrijven. In de thuiswedstrijd tegen De Weide uit Hoogeveen leek het daar na een uur spelen niet op. SVM wist tot dat moment niet veel te creëren en De Weide bleef gemakkelijk op de been. In het laatste deel van de wedstrijd kwam het besef bij SVM binnen dat er wat extra’s geleverd moest worden en dat gebeurde ook waardoor er drie goals gemaakt werden wat de overwinning opleverde. De Weide begon de wedstrijd aanvallend en stoorde SVM in de opbouw door hoogdruk te zetten waardoor keeper Christiaan Haagsma veelvuldig de lange bal naar voren moest spelen die steeds een prooi was voor de achterhoedespelers van De Weide.

Het eerste kwartier gebeurde er niet veel voor de goals van beide ploegen. Het eerste wapenfeit was een schietkans voor De Weide na een snelle uitval. De bal werd echter overgeschoten over de goal van SVM. Doordat de opbouw niet liep zoals gewenst was, kwamen de voorwaartsen van SVM niet veel in balbezit en daardoor werd SVM afhankelijk van individuele acties vanaf de flanken. De weer ijverige en veel bewegende Sam van Bentem probeerde het meermaals om langs zijn man te komen maar de achterhoede van De Weide gaf vooralsnog geen krimp. Toch kwamen er wat mogelijkheden voor de thuisploeg. Na balverlies achterin bij de Weide kwam Sam van Bentem in balbezit. Hij probeerde Chris Berndsen aan te spelen, maar helaas belandde zijn pass op de hak van zijn voetbalschoen waardoor de bal weggewerkt kon worden. Een afstandsschot van Nick v/d Velde zeilde over de goal van de keeper van De Weide. Verder had SVM in de eerste helft geen kansen om tot scoren te komen.
De ploeg had het lastig met De Weide en moest een aantal kansen weggeven. Eerst kreeg het een kans na een voorzet vanaf de linkerkant, maar de voorzet werd over de goal gekopt. Kort hierop kwam de ploeg uit Hoogeveen dan toch verdient op voorsprong. Een steekbal kon door SVM niet worden onderschept en de teruggelegde bal kon door Mitchell Luchtenberg hard worden binnengeschoten. Helaas zag de leidsman van deze middag een overtreding op Richard de Boer over het hoofd waardoor de treffer bleef staan. De Weide probeerde met schoten keeper Christiaan Haagsma te verrassen, maar deze stond steeds op de juiste plaats. Kort voor rust ging Sam van Bentem op de solotoer, maar doordat hij één actie te veel maakte, leed hij balverlies en brak de rust aan met een 0-1 voorsprong voor de Weide.

Na rust eerst nog hetzelfde spelbeeld, De Weide bleef de overheersende partij al kon SVM wel wat meer onder de druk uitspelen en kwam het regelmatig tot aanvallen toe. Het eerste gevaar na rust was weer voor de goal van SVM. Een schot van één van de voorhoedespelers van De Weide ging via een been van een SVM speler vlak langs de paal naast. De corner leverde niets op.
Na ruim een uur spelen, kreeg Nick v/d Velde, die deze middag in de basis mocht starten, een kans. Na een corner werd de bal teruggelegd op Nick, maar zijn schot was niet goed en tevens zaten er veel benen tussen van De Weide-spelers waardoor dit niets opleverde.

Trainer Patrick Speetjens besloot om binnen een kort tijdsbestek vier verse spelers in te brengen om het tij nog te keren. Bart Bakker, Marc de Jong, Robbin Schuurman en Jochem Hoekendijk kwamen in het veld en achteraf kunnen we gerust zeggen dat de trainer het goed had gezien want na deze wissels begon het te lopen bij SVM. Ook de fanatieke coaching van de beide trainers aan de kant en supporters achter de goal van De Weide hebben hier wellicht toe bijgedragen. Feit is wel dat SVM het spel dicteerde en De Weide terugdrong en niet meer liet voetballen.
Na ruim 70 minuten kwam de 1-1 tot stand. Een verre ingooi van Yoeri van Eerde kwam voor de goal van De Weide en hier stond Chris Hospes klaar om in te schieten. Zijn schot werd nog aangeraakt waardoor de bal tergend langzaam en onhoudbaar voor keeper Woldman over de doellijn rolde.

SVM is na deze goal echt wakker en blijft de aanval zoeken. Nauwelijks een paar minuten later komt het al op voorsprong. Op het middenveld krijgt Sam van Bentem de bal en hij ziet Chris Berndsen op snelheid naar de goal gaan. Zijn afgemeten pass zet Chris B. vrij voor de keeper. Deze bleef rustig en schiet de bal in de korte hoek binnen. Een explosie van vreugde in en rond het veld is het gevolg. SVM vindt dit nog niet genoeg al moet het wel blijven oppassen op de gevaarlijke voorwaartsen van De Weide. De goed invallende Bart Bakker krijgt een grote kans als hij vrij voor de keeper wordt gezet. Jammer genoeg weet hij de bal niet langs de keeper te krijgen maar schiet tegen hem aan.
SVM blijft rustig de aanval zoeken en spelers vinden elkaar nu makkelijk, ook omdat de Weide wel moet komen en er meer ruimte ontstaat. Kort voor tijd krijgt SVM weer een grote kans om de wedstrijd op slot te gooien. Bart Bakker zet Chris Berndsen ook vrij voor de keeper maar opnieuw levert dit geen goal op omdat hij over de goal schiet.
Bij de volgende aanval van SVM gaat Sam van Bentem op links langs zijn man in het strafschopgebied en omdat de verdediger van De Weide hem neerlegt krijgt SVM nog een penalty te nemen. Aanvoerder Jorn Strijk zet zich achter de bal en hij weet wel raad met dit cadeau door de bal feilloos in de hoek te schieten en SVM op 3-1 te zetten.

Scheidsrechter Peter Pool uit Rottevalle laat nog even doorspelen, maar na zijn laatste fluitsignaal is er tevredenheid bij de Marknessenaren en verbazing bij De Weide hoe dit heeft kunnen gebeuren. Als je beter bent en ook kansen krijgt om de score uit te breiden, hoe is het dan mogelijk om in de laatste twintig minuten alles uit handen te geven en SVM met de overwinning te zien vertrekken vanaf het veld, zal wellicht het gevoel zijn bij De Weide. Maar voor SVM mooi om te zien dat er extra krachten vrijkwamen na de wissels en de wedstrijd kantelde in hun voordeel.

Zaterdag 17 februari gaan we met de bus naar Klazienaveen om de eerder afgelaste wedstrijd te spelen. Aanvang van deze wedstrijd zoals gewoonlijk 14.30 uur