Emmeloordseweg 2
8316AV
MARKNESSE
tel. 0527-201699

SVM Marknesse heeft aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse ’63 geen punten overgehouden. In een boeiende wedstrijd waarin veel gebeurde en waarin de thuisploeg genoeg kansen en mogelijkheden kreeg om meer goals te maken was het vizier niet altijd scherp en de goed keepende Thomas Keizer van de ploeg uit Koekange was vaak een sta in de weg voor SVM. Het eerste half uur kon SVM nog geen potten breken maar eind eerste helft kreeg het genoeg mogelijkheden en na een rode kaart voor Vitesse ’63 kort voor rust kwam het ook in overtal te spelen en kreeg het veel ruimte om naar hartenlust op te bouwen. Maar het geluk zat ook niet mee en zodoende stond de ploeg van Patrick Speetjens aan het eind met lege handen.

In de wedstrijdbespreking was door de trainer meegegeven dat veel goals van Vitesse ’63 voortkwamen uit vrije trappen en corners. Maar of de spelers zaten te slapen op dat moment of er geen gehoor aan gaven is niet bekend, feit is wel dat na 2 minuten spelen de eerste vrije trap al raak was. Vanaf de rechterkant werd de vrije bal voorgegeven en de geheel vrijstaande Aron Westert kon ongehinderd inkoppen en Vitesse ’63 op 0-1 zetten. Een slecht begin voor de thuisploeg, maar er was nog genoeg tijd om de achterstand onschadelijk te maken. Vitesse bleef in de aanvangsfase wel de gevaarlijke ploeg. Zo moest keeper Christiaan Haagsma een schot in de korte hoek onschadelijk maken en amper een minuut later dook de spits van Vitesse ’63 alleen voor de goal op, maar zijn inzet werd naast geschoten. SVM probeert het wel maar weet het Vitesse ’63 nog niet moeilijk te maken. Wel krijgt het een eerste schotpoging, maar de inzet van Mark de Jong wordt door de keeper gered.

Gaandeweg de eerste helft komt SVM beter in de wedstrijd en wordt het ook wat sterker. Een tweede afstandsschot van Chris Berndsen wordt nog van richting veranderd maar weer reageert keeper Keizer attent. De laatste minuten voor rust neemt de druk van SVM toe en komen er kansen. Op de linkerflank komt Sam van Bentem vrij voor de goal, eerst maait hij nog over de bal heen, maar zijn tweede poging is beter, maar weer is de bal een prooi voor de keeper van Vitesse ’63. Kort hierop speelt Chris Berndsen Yoeri van Eerde aan en deze speelt de bal over de uitlopende keeper op het dak van de goal. De volgende aanval levert ook de volgende kans op. Een voorzet van Yoeri van Eerde wordt door Chris Berndsen goed teruggelegd op Chris Hospes maar deze raakt de bal niet goed, waardoor deze kans niets oplevert. Doordat het spel meerdere malen heeft stilgelegen in de eerste 45 minuten worden er 5 minuten extra bijgetrokken. In de blessuretijd wordt een harde overtreding van doelpuntenmaker Aron Westert op Jorn Strijk door de scheidsrechter bestraft met een rode kaart en zo moet Vistesse ’63 de tweede helft verder met tien man. Laatste feit voor rust is nog een schot van Chris Hospes welke in de handen van de keeper terechtkomt.

In de rust zet trainer Patrick Speetjens de zaken wat om en wisselt ook Rienk Winter, waarvoor Robbin Schuurman in het veld komt. Het is zaak voor SVM om rustig op te bouwen en te proberen om via de zijkanten gevaar te stichten. Verwachting is dat Vitesse ’63 zal inzakken en proberen om de snelle spits Ruben Westert aan het werk te zetten om het de verdediging van SVM lastig te maken. En kort na rust wordt dit al bewaarheid. Een lange bal van achteruit bij Vitesse ’63 komt bij Westert en de verdedigers van SVM grijpen in eerste instantie niet in, lopen terug, en als er dan wel wordt ingegrepen is dit binnen het zestienmetergebied, waarin Ruben Westert ten val komt en de scheidsrechter tot verrassing van velen fluit voor een strafschop. Hier leek niet veel te gebeuren, maar uitleg achteraf van de referee verduidelijkt dat een verdediger van SVM zijn elleboog in het gezicht van de speler van Vitesse ’63 doet belanden en dat dit reden voor hem was om een penalty te geven.  Sander van Dijk zet zich achter de bal en schiet raak. Maar omdat er te vroeg wordt ingelopen moet de strafschop worden overgenomen. Ook de tweede inzet gaat onhoudbaar voor keeper Christiaan Haagsma in de goal waardoor Vitesse ’63 op een 0-2 voorsprong komt. Nu wordt het wel lastig voor SVM maar de Marknessenaren geven niet op en blijven de aanval zoeken.

Veelvuldig wordt geprobeerd om via de zijkanten de bal voor te krijgen en dit lukt ook menigmaal, maar het geluk zit niet altijd mee en dan staat keeper Thomas Keizer ook nog vaak op de juiste plaats om de bal tegen te houden. De druk van SVM neemt toe en na een goede voorzet van Chris Berndsen kan spits Thom Westerveen de bal vrij inkoppen, maar zijn inzet gaat via de grond net over de goal van Vitesse ’63. Een volgende voorzet van Chris Berndsen komt bij Mark de Jong terecht maar via een vallende verdediger komt zijn schot op diens rug en levert dus ook niets op.

Toch komt in de 70e minuut eindelijk de aansluitingstreffer. Een schot van Yoeri van Eerde wordt nog geblokt en via Thom Westerveen komt de bal vlak voor de goal van Vitesse ’63 bij Mark de Jong die de bal hard tegen de touwen schiet. Er gloort weer hoop bij SVM. Een schot van Chris Hospes gaat naast en een volgende schot van Chris Berndsen wordt weer gekeerd door de keeper van Vitesse ’63. Zal het SVM nog lukken om in ieder geval de gelijkmaker aan te laten tekenen. Laatste man Jorn Strijk gaat als extra spits fungeren en de ballen worden nu vanaf de zijkanten voor de goal van Vitesse ’63 gepompt maar steeds kan de bal worden weggewerkt of keeper Keizer staat op de juiste plek. Omdat Vitesse ’63 het spel in de tweede helft vertraagd vindt scheidsrechter Jurre Schepers uit Hoogeveen het nodig om weer extra tijd bij te trekken. Ver in blessuretijd krijgt de ingevallen Jochem Hoekendijk na een corner de bal tegen zijn hoofd en nu kan de keeper van Vitesse ’63 de bal niet keren, maar op de doellijn staat een verdediger die de bal over de goal kopt en de laatste kans voor SVM onschadelijk maakt.

Kort hierop volgt het eindsignaal en aan de oerkreten van de spelers van Vitesse ’63 te horen zijn zij zeer blij met deze overwinning en blijven de spelers van SVM achter met een grote teleurstelling en een kater dat van de vele doelpogingen er geen beter resultaat kon worden behaald. Zaterdag aanstaande is SVM vrij door het oneven aantal ploegen wat er in de competitie speelt. Daarom wordt er donderdag 7 maart geoefend tegen VHK (aanvang 20.00 uur) en zaterdag 16 maart is de volgende competitiewedstrijd weer, dan wordt thuis aangetreden tegen F.C. Ommen.