Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

SVM heeft de laatste uitwedstrijd in deze competitie met ruime cijfers gewonnen. In Koudum werd tegen Oeverzwaluwen met 1-6 gewonnen en daardoor blijft de derde plaats in handen van SVM. Onze tegenstander van vanmiddag is hierdoor gedegradeerd en speelt vanaf volgend seizoen in de 4e klasse. Voor trainer Jan Venema was het een weerzien met vele bekenden en familieleden. In het verleden heeft hij veel wedstrijden voor Oeverzwaluwen mogen spelen in hogere klassen. Mooi om te zien was dat na de goals van SVM de assistent-trainer en elftalleider stonden te juichen en Jan uit respect voor de tegenstander heel ingetogen bleef.

Voor beide teams stond er veel op het spel. Oeverzwaluwen streed nog voor lijfsbehoud en SVM voor de derde plaats om nacompetitie veilig te stellen. Eigenlijk was de wedstrijd na 8 minuten al gespeeld toen SVM al met 0-2 voorstond. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam na een vrije trap van Jorn Strijk die door keeper de Jong in eerste instantie werd gekeerd maar Sam van Bentem was er snel bij om de rebound binnen te schieten en SVM op een vroege voorsprong te zetten. Nauwelijks een minuut later kwam Oeverzwaluwen ook gevaarlijk door maar de bal werd ten koste van een corner nog gekeerd. Na 8 minuten dus stond de 0-2 op het scorebord. De weer hardwerkende Sam van Bentem werd op links aan het werk gezet en zijn afgemeten voorzet werd door Martin Peters hard met links ingeschoten. SVM blijft na deze tweede goal de bovenliggende partij en krijgt ook grote kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Een lange bal van Marc de Jong bereikte de snel opkomende Chris Berndsen en alleen voor de keeper krijgt hij twee kansen om de bal binnen te werken, maar beide malen was de keeper van Oeverzwaluwen de winnaar.

SVM moest wel alert blijven achterin want Oeverzwaluwen bleef het wel proberen. Eerst nog een waarschuwing als een voorzet van de linkerkant nog naast wordt gekopt maar net voor het half uur komt de thuisploeg terug in de wedstrijd. Na een lange bal naar voren besluit keeper Jeroen Pipping om niet uit te komen maar op de doellijn te blijven staan. Hier wordt hij verrast door het harde en lage schot van Jorn Pries die de bal in de uiterste hoek binnenschiet. Binnen de minuut is het verschil alweer 2 goals als Martin Peters na weer een voorzet van Sam van Bentem met zijn linkerbeen de 1-3 laat aantekenen. Vanaf dat moment regent het kansen voor SVM en beperkt Oeverzwaluwen zich tot tegenhouden. Voor rust had SVM nog een aantal malen kunnen scoren maar een schot van Jorn Strijk wordt door de op de grond liggende aanvoerder van Oeverzwaluwen tegengehouden en nadat Richard de Boer op rechts Yoeri van Eerde aan het werk zet wordt diens voorzet door Chris Berndsen naast geschoten.

In de rust geeft trainer Jan Venema zijn team mee om snel de vierde goal te maken zodat de wedstrijd dan wel is gespeeld. En werkelijk, in de tweede helft krijgt SVM kans op kans en hadden er zeker dubbele cijfers ingezeten maar door het missen van deze kansen en goed keeperswerk van keeper de Jong van Oeverzwaluwen die er veel ballen uithield, vergeten de Marknessenaren om veel goals te maken. Net na rust had Jorn Strijk de mogelijkheid om weer te scoren. Na een corner komt de bal bij de tweede paal waar hij de bal in kan schieten, maar de keeper van Oeverzwaluwen staat op de juiste plaats. En zo kan de schrijver van dit verslag wel doorgaan. Weer komt Jorn Strijk mee opzetten naar voren en na een combinatie met Sam van Bentem schiet hij de bal voorlangs de goal. Het is onze aanvoerder niet gegund om deze middag te scoren. Ook een schot van de vrijstaande Yoeri van Eerde komt in de handen van de keeper.

Maar gelukkig heeft SVM Martin Peters in de spits staan. De mogelijkheden die hij krijgt zijn aan hem wel besteed. In minuut 62 wordt Yoeri van Eerde binnen de beruchte lijnen neergelegd en is het voor Martin een koud kunstje om de strafschop te verzilveren en SVM zo op 1-4 te zetten en zijn hattrick te voltooien. Na deze goal blijft SVM de aanval zoeken. Een hard schot van Sam van Bentem wordt door keeper de Jong weer onschadelijk gemaakt. Na deze kans is het voor trainer Venema tijd om te wisselen en komen Jasper Corjanus en Arno van der Plas binnen de lijnen. Laatstgenoemde kreeg in de speeltijd die hem gegund was veel kansen, maar ook Arno had deze middag zijn vizier niet scherp staan. Vanaf rechts zet Yoeri van Eerde de bal voor en moet Arno scoren maar weer pareert de keeper van Oeverzwaluwen de bal. De thuisploeg komt niet meer aan aanvallen toe en heeft zich al neergelegd bij de degradatie en hierdoor kan SVM vrijuit voetballen en vinden de spelers elkaar vaak. Achterin staat het goed en geven de jongens niets weg. Middenveld kan strooien met passes en voorin worden veel kansen bij elkaar gespeeld. Een goed collectief deze middag.

De kansen blijven komen maar Marc de Jong en vooral Chris Berndsen laten het na om de bal tussen de palen te krijgen. Nadat eerst nog Jordi van de Vegte in het veld komt is het eindelijk, eindelijk tijd voor Chris Berndsen om te scoren. Nadat hij zelf een corner mag nemen komt de bal achterin bij Yoeri van Eerde. Deze trekt de bal weer voor en de snel opgekomen Chris schiet de bal tussen twee verdedigers door in de goal. Een kwartier voor tijd moet Oeverzwaluwen met 10 man verder als Steinar Lageweg met rood werd weggestuurd na commentaar op de leidsman van deze middag. Robbin Schuurman komt ook nog binnen de lijnen om zijn minuten in SVM1 te maken. Ruim 10 minuten voor tijd komt SVM op 1-6 door de tweede goal van Chris Berndsen deze middag. Echter had Arno van der Plas de kans om zijn doelpunt te maken maar zijn inzet wordt nog gekeerd door keeper de Jong, doch Chris Berndsen staat klaar om de afgeslagen bal in te schieten.

In de laatste 10 minuten krijgt SVM nog volop gelegenheid om de score uit te breiden. Oeverzwaluwen kan of wil niet meer aanvallen en SVM stoomt vaak door naar de goal van de Friezen. Jorn Strijk krijgt zijn zoveelste kans van deze middag, maar een volgende kopbal van hem treft ook geen goal en ook een schot van Robbin Schuurman had een beter lot verdiend maar zoals vaker deze middag is de keeper van Oeverzwaluwen de baas. Scheidsrechter Johnny van Eijden uit het mooie Friese Ryptsjerk (Rijperkerk), en tevens geboorteplaats van de schrijver, trekt niet veel blessuretijd bij en zo gaat SVM huiswaarts naar de polder met een ruime en verdiende 1-6 overwinning.

Aanstaande zaterdag 27 mei speelt SVM de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Heeg. Bij winst kan SVM zich verzekeren van nacompetitie en Heeg kan degradatiewedstrijden nog ontlopen als deze ploeg een goed resultaat haalt en de uitslagen op andere velden gunstig zijn, dus staat er in deze wedstrijd nog het een en ander op het spel. Ook wordt er na de wedstrijd stilgestaan bij het afscheid van diverse spelers welke stoppen of zijn verhuisd en van onze trainer Jan Venema die na ruim twee seizoenen stopt als trainer van SVM. Aanvang op de Punt zoals gebruikelijk is 14.30 uur. Hopelijk kunnen we deze wedstrijd veel toeschouwers verwachten om de jongens en trainer een waardig afscheid te gunnen en geven. Tot zaterdag.

Opstelling SVM: Jeroen Pipping, Marc de Jong (73e Jordi van de Vegte), Jorn Strijk, Richard Bijsterveld, David Eertink, Richard de Boer, Chris Hospes, Chris Berndsen, Yoeri van Eerde (78e Robbin Schuurman), Martin Peters (64e Arno van der Plas), Sam van Bentem (64e Jasper Corjanus)