Emmeloordseweg 2
8316AV
MARKNESSE
tel. 0527-201699

In een herfstachtige en koude ambiance maakte SVM haar opwachting tegen de nummer 13 van de competitie, Oeverzwaluwen uit Koudum. Een bekende tegenstander van onze trainer Jan Venema die hier jaren heeft gevoetbald en daardoor dan ook oude bekenden en familieleden mocht begroeten in Marknesse. Het was de afgelopen week een hele puzzel voor de trainers om een respectabel elftal binnen de lijnen te krijgen. Bij de blessuregevallen welke er al waren kwamen deze week ook nog Richard Bijsterveld en Jeroen Pipping en Arno van der Plas geniet op dit moment van zijn vakantie waardoor hij ook niet beschikbaar was. Dat betekende dat beide keepers van de selectie niet mee konden doen en daardoor maakte Jelle van Rees van de O19 zijn debuut onder de lat in deze competitie en was Koos Mulders van SVM3 bereid om op de bank plaats te nemen. Omdat de O19 dit weekend nog vrij was werden van dit team ook spelers bij het 1e gehaald. Dat betekende dat er drie O19 spelers in de basis mochten starten en 2 O19 op de bank zaten. Een goed teken voor SVM dat er jeugd op de deur klopt om in de toekomst aan te sluiten bij de hoofdmacht.
De vraag was: pakt SVM deze middag de 3 punten en staat het vizier weer gericht naar boven of moet het gaan oppassen om niet te ver naar beneden te vallen. In de tweede minuut werd het antwoord al gegeven. De eerste corner van SVM werd door Chris Hospes ingebracht en niet goed weggewerkt door de verdediging van Oeverzwaluwen. Chris Berndsen stond bij de strafschopstip klaar om de bal binnen te schieten en via de keeper ging de bal tegen de touwen en stond SVM op een snelle 1-0 voorsprong. Door deze treffer is Chris nu alleen all-time topscorer van SVM Marknesse met 68 treffers en gezien zijn scoringsdrift kunnen dit er nog wel eens veel meer worden. Een geweldige opsteker die na ruim 10 minuten een vervolg kreeg. De bal werd in de verdediging van Oeverzwaluwen verkeerd uitverdedigd en Chris Berndsen kon de bal onderscheppen. Zijn inzet werd nog gekeerd door de keeper, maar Sam van Bentem stond klaar om de 2-0 aan te tekenen. Dit betekende niet dat SVM achterover kon leunen want er moest nog lang gespeeld worden. Na een kwartier had Oeverzwaluwen zomaar kunnen scoren. De inzet van de spits van de Sweltsjes werd door keeper Jelle van Rees met de vingertoppen gekeerd, de rebound werd voorlangs geschoten zonder dat iemand van Oeverzwaluwen de bal tegen de voet kreeg.

Gaandeweg de eerste helft krijgt SVM nog mogelijkheden, alleen wordt dit niet slim uitgespeeld en zijn sommige spelers niet scherp genoeg om de score uit te breiden. Er komt in de eerste helft nog een kans als een aanval over veel schijven beland bij Sam van Bentem maar zijn schot komt in de handen van de keeper. In het laatste kwartier valt op dat SVM veel duels verliest en het spel wat rommelig oogt, daardoor komt het fluitsignaal voor de rust als geroepen.
Trainer Jan Venema zet de boys van SVM weer op scherp en geeft aan wat er anders moet en kan om tot een nog beter resultaat te komen. Maar net bezig in die tweede helft krijgt Oeverzwaluwen een grote kans om de aansluitingstreffer te maken als Jordy van de Vegte een overtreding maakt binnen de beruchte lijnen en de bal op de stip komt te liggen. De penalty wordt door Steffen Haytema ingeschoten maar keeper Jelle van Rees pareert de inzet en de rebound wordt door Oeverzwaluwen naast geschoten. Een geweldige opsteker voor Jelle en heel SVM. Na deze gemiste strafschop wordt Oeverzwaluwen eigenlijk niet meer gevaarlijk en kan SVM proberen om de voorsprong uit te breiden. Sam van Bentem heeft deze mogelijkheid als hij op links doorgaat, maar zijn voorzet wordt door de voorwaartsen van SVM gemist. Hierna komt Robbin Schuurman binnen de lijnen voor Jordy van de Vegte en staan er zowaar 4 O19 spelers in het veld. De druk van SVM neemt toe en er komt ook meer ruimte. Na 65 minuten spel komt de beste fase van SVM met veel kansen en mogelijkheden. Bijna iedere aanval levert gevaar op. Een afstandsschot van Richard de Boer gaat net naast en na een corner van Sam van Benten kopt Jorn Strijk de bal in de handen van de keeper. Nauwelijks een minuut later verschijnt Sam van Benten alleen voor de keeper, maar weer beland de bal in zijn handen. Ook een lange bal van Jasper Corjanus op Sam van Bentem levert geen doelpunt op doordat hij de bal niet goed aan kan nemen en de verdediging kan redden.

Eindelijk, de volgende aanval bezorgt SVM de verdiende 3-0 voorsprong. Een lange bal achteruit van de weer veel lopende Jasper Corjanus komt bij de op snelheid liggende Chris Berndsen. Alleen voor de keeper ziet hij de mee opgekomen Yoeri van Eerde vrij staan en voor Yoeri een koud kunstje om te scoren. Het laatste kwartier blijft SVM vol op de aanval spelen en is het voor Oeverzwaluwen zaak om tegen te houden. Het is mooi om te zien dat dit jonge team niet tevreden is met een ruime voorsprong en blijft proberen om de score uit te breiden.
Sam van Bentem had zijn tweede doelpunt kunnen maken, maar zijn schot gaat via de lat over en na een combinatie tussen Sam van Bentem en Chris Berndsen schiet de laatste hard in, maar de keeper redt. Toch komt de 4-0 nog op het scorebord. Van achteruit weet Robbin Schuurman de bal bij Yoeri van Eerde te brengen en deze legt de bal af op Chris Berndsen die zijn inzet achter de keeper in het doel ziet verdwijnen. Een mooie aanval die netjes wordt afgerond. Hierna heeft trainer Jan Venema nog minuten beschikbaar voor Zowie Smit en Bart Bakker. Zowie Smit had nog een assist kunnen aantekenen maar na een pass van Chris Berndsen wordt zijn voorzet door Chris Hospes via de keeper naast geschoten. Ook David Eertink had nog bijna gescoord. Na een bal vanaf de flanken hangt hij als een acrobaat in de lucht, maar zijn harde schot wordt door de keeper van Oeverzwaluwen uit de hoekt getikt. Kort hierop klinkt het laatste fluitsignaal van de prima leiden scheidsrechter Herman Broer uit Steenwijk.

Noemenswaardig is ook nog dat de jonge Marc de Jong in de verdediging van SVM naast Jorn Strijk een prima wedstrijd speelde. Weinig fouten makend en geconcentreerd zijn man uitspelend en zich ook bemoeide met de opbouw van achteruit was dit zeker een pluspunt deze middag. Een mooi resultaat voor SVM. Omdat het toch wel afwachten was hoe de vele wisselingen en omzettingen zouden uitpakken. Gelukkig ging dat deze middag goed en hopelijk kunnen de jongens dit volgende week een vervolg geven als de uitwedstrijd tegen Makkum op het programma staat. De wedstrijd begint dan om 15.00 uur.